Svenska Tungdykargruppen är ett företag med rötterna i Dalarna. Företaget startades 2000 i Mora. Vi är ett dykeri- och sjöentreprenadsföretag med mångårig erfarenhet av alla förekommande dykeri- och vattenrelaterade arbeten.

Har ni ett vattenrelaterat jobb som skall göras? Vi hjälper gärna till med idéer och förslag. Tveka inte att kontakta oss! Idag har vi dykeri och sjöentreprenader runt om i hela Sverige.

Alla våra dykare är utbildade och certifierade B-dykare, vilket är ett krav i Sverige för att få utföra undervattensarbeten.

Vår mudderpersonal har erforderliga utbildningar för att vara på vattnet med stora båtar/maskiner.

Vi förfogar över allt som har med sjöentreprenader att göra. Till exempel dykerisystem, båtar, pråmar, pontoner, stödbensgrävare, hårdmuddrare, sugmuddrare, ROV´s, Sidescan Sonars, spol- och mammututrustning, utrustning för rengöring av vattenreservoarer m.m. Vi har även medarbetare med betongklass 1.

Sedan oktober 2023 ägs Svenska Tungdykargruppen av Marcongruppen AB.

Våra tjänster

Vi utför alla former av dykeri- och undervattensarbeten men även vattenrelaterade landjobb.

Brobyggnationer och reparation

Svenska Tungdykargruppen bygger och reparera alla typer av broar. Vi har grundlagt allt från stora järnvägsbroar till små gång- och cykelbroar.

Kajbyggnationer och reparationer

Vi har byggt kajer över hela Sverige och har lång erfarenhet av olika typer av kajkonstruktion och erosionsskydd.

Kraftverksbyggnationer och reparationer

Vi är specialiserade på komplexa konstruktioner inom kraftverksindustrin och utför alla förekommande uppdrag.

Ledningsanläggningar

Vi har lagt slangar från 50 mm upp till 3800 mm i olika miljöer runt om i Sverige. Inget projekt är för litet eller för stort!

Muddring och sanering

Tack vare modern teknik och maskinpark så kan vi gräva och muddra med stor precision i alla miljöer. Våra mudderverk kommer in i alla hamnar och har en kapacitet att muddra ner till 16 meters djup. Vi hanterar hela processen från sjögrävning till transport och deponi.

Undersökningar och besiktningar

Vi utför och testar alla typer av undervattenskonstruktioner. Vår personal är utbildad och rätt utrustad för besiktning av broar, betongskonstruktioner och stålklassningar.

Vi utför även:

  • UV-sprängning
  • UV-dokumentation
  • Bärgning
  • Inspektion
  • Filmning
  • Armering
  • Formsättning
  • Rengöring av vattenreservoarer

Bilder och referenser hittas under ”Våra projekt”.

Certifierade hela vägen

Alla våra dykare är utbildade och certifierade B-dykare, vilket är ett krav i Sverige för att få utföra undervattensarbeten. Alla har även den blå dykarboken som är vårt yrkesbevis.

Svenska Tungdykargruppen är ISO Certifierade av Svensk Certifiering:
 
  • Kvalité, ISO 9001
  • Miljö, ISO 14001

 

Certifikaten är ett kvitto på vår strävan mot ett långsiktigt förhållande till beställare, medarbetare och övriga intressenter. Vi tar ansvar hela vägen och uppfyller de krav man kan förvänta sig på ett modernt marint bolag. 

Vi använder cookies för att optimera din upplevelse