Svenska Tungdykargruppen är ett företag med rötterna i Dalarna, med grenar ut i Norden. Företaget startades 2000 av Johan Eriksson tillsammans med personal. Vi är ett dykeri- och sjöentreprenadsföretag med mångårig erfarenhet av alla förekommande dykeri- och vattenrelaterade arbeten.

Alla våra dykare är utbildade och certifierade B-dykare, vilket är ett krav i Sverige för att få utföra undervattensarbeten.

Har ni ett vattenrelaterat jobb som skall göras? Vi hjälper gärna till med idéer och förslag. Tveka inte att kontakta oss! Konsultation är alltid gratis.

Idag har vi dykeri och sjöentreprenader runt om i hela Sverige. Vi förfogar över allt som har med sjöentreprenader att göra. Till exempel dykerisystem, båtar, pråmar, pontoner, stödbensgrävare, hårdmuddrare, sugmuddrare, ROV´s, Sidescan Sonars, spol- och mammututrustning, utrustning för rengöring av vattenreservoarer m.m.

Våra tjänster

Vi utför alla former av dykeri- och undervattensarbeten men även vattenrelaterade landjobb.

Brobyggnationer och reparation

Svenska Tungdykargruppen bygger och reparera alla typer av broar. Vi har grundlagt allt från stora järnvägsbroar till små gång- och cykelbroar.

Kajbyggnationer och reparationer

Vi har byggt kajer över hela Sverige och har lång erfarenhet av olika typer av kajkonstruktion och erosionsskydd.

Kraftverksbyggnationer och reparationer

Vi är specialiserade på komplexa konstruktioner inom kraftverksindustrin och utför alla förekommande uppdrag.

Ledningsanläggningar

Vi har lagt slangar från 50 mm upp till 3800 mm i olika miljöer runt om i Sverige. Inget projekt är för litet eller för stort!

Muddring och sanering

Tack vare modern teknik och maskinpark så kan vi gräva och muddra med stor precision i alla miljöer. Våra mudderverk kommer in i alla hamnar och har en kapacitet att muddra ner till 16 meters djup. Vi hanterar hela processen från sjögrävning till transport och deponi.

Undersökningar och besiktningar

Vi utför och testar alla typer av undervattenskonstruktioner. Vår personal är utbildad och rätt utrustad för besiktning av broar, betongskonstruktioner och stålklassningar.

Vi utför även:

 • UV-sprängning
 • UV-dokumentation
 • Bärgning
 • Inspektion
 • Filmning
 • Armering
 • Formsättning
 • Rengöring av vattenreservoarer

Bilder och referenser hittas under ”Våra projekt”.

Certifierade hela vägen

Alla våra dykare är utbildade och certifierade B-dykare, vilket är ett krav i Sverige för att få utföra undervattensarbeten. Alla har även den blå dykarboken som är vårt yrkesbevis.

Svenska Tungdykargruppen är det enda marina företaget i Sverige som är Certifierade enligt ISO:s standarder inom alla tre grenar vid DNV.GL/SWEDAC:

 • Arbetsmiljö, OHSAS 18001
 • Kvalité, ISO 9001
 • Miljö, ISO 14001

Detta ser vi som en kvalitetssäkring för beställare och medarbetare att vi tar vårt ansvar i alla led, hela vägen.

Du kan tryggt nyttja våra tjänster och veta att du använder ett företag som lever upp till alla de krav som ställs på ett modernt marint bolag.

Svenska

Engelska